Lekcija Majke Prirode - o povezanosti


 Mnogi ljudi sa kojima provodim puno vremena napolju, dele isti doživljaj da se u prirodi osećaju ˝kao kod kuće˝. Javi se osećaj ispravnosti, osećaj da tu i pripadamo; to ima smisla, jer mi zapravo tamo i pripadamo! 
 Mi nismo evoluirali iz klimatizovanih stanova u kojima smo ceo dan buljili u ekran televizora ili kompjutera. Evoluirali smo iz Majke Prirode koja nas je dobro odnegovala u svim fazama našeg postojanja. To je naš dom, mesto iz kojeg potičemo i gde ćemo neizbežno završiti.

 Kada prirodu shvatimo i prihvatimo kao svoj dom, tada počnemo da razumemo povezanost sa svim životom koji nas okružuje. Naš život se ne razlikuje od života drveta, životinje ili reke. Živimo jedni za druge.
Svi u ovom univerzumu imamo svoju svrhu i ulogu u životu, i ničija uloga nije veća ili bolja od tuđe. U prirodi nema glavnih glumaca, na toj pozornici svi smo jednaki.

 U svojoj joga praksi neprekidno tragam za mestom mira, mestom bivanja, a priroda je tačan primer onoga za čime težim svaki put kada stanem na prostirku, ili sednem da meditiram.
 Priroda je jednostavnost, prihvatanje, mir, tišina i savršenstvo, koje postoji u i u našem unutrašnjem svetu. Priroda je i povezanost, da shvatiš da onaj naspram tebe u kojeg gledaš nije ON – to si isto TI!

Comments